Our vacation

Henne Kirkeby Kro

I weekenden kørte jeg, min far og hans søde kone til Jylland, nærmere betegnet til Henne. Det var en rigtig hyggelig tur. For 3 år siden havde min far et rigtig stort ønske om at komme på Noma og spise. På det tidspunkt var Noma den sværeste restaurant i hele verden, at få et bord på. Mærkeligt nok var det ikke særlig svært for mig at booke et bord, første gang jeg kiggede i deres onlinebooking var der nemlig et ledigt bord til 3 den kommende fredag aften. Vi havde en helt fantastisk aften og det er stadig helt utrolige minder fra den madoplevelse vi havde. For en måned siden fik jeg så en ny opgave. Hvis jeg kunne skaffe 2 værelser og et bord på Sankt Hans aften, så fik jeg lov at komme med. De havde været der for nogle år tilbage, og huskede det stadig som en skøn Sankt Hans aften. Henne Kirkeby Kro har næsten lige fået deres anden Michelin stjerne, det er derfor ikke det nemmeste i verden at komme til der. Der er også kun 12 værelser, så der er stor efterspørgsel. Da jeg ringede for en måned siden var der derfor fuldt booket, men i torsdags ringede de så og havde fået 2 ledige værelser, og et ledigt bord. Det var jo helt perfekt 😀 Min far og hans kone blev enormt glade, og det blev jeg selvfølgelig også, for jeg skulle jo med. Vi kørte lørdag formiddag omkring kl 12, og var i Henne ved 15:30 tiden. Vi startede med at checke ind i vores 2 junior suiter og derefter var der kaffe, te, varm kakao og kage. Kl 18:30 havde vi bord i restauranten, og derefter startede en af de bedste Michelin madoplevelser jeg har haft indtil videre. De første 5 retter var forretter, allesammen helt fantastiske. En masse trøffel, hjemmegroede kartofler, 36 måneder lagret parmesan mm. Jeg har taget lidt billeder med min telefon, men de kommer slet ikke maden til sin ret så jeg vælger at undlade dem i indlægget. De efterfølgende 3 hovedretter var så lækre. Hummer, hjemmegroede små tomater, grillet havtaske, friske ærter, oksemørbrad, purløgshollandaise. Alt sammen med fantastisk vin til. Nogle lidt bedre end andre, men det er jeg sikker på er en smagssag. Derefter var det efterfulgt af 3 desserter, jeg kunne kun spise den ene, og efter det måtte jeg desværre bede dem om at stoppe serveringen af flere retter til mig. Jeg syntes det ville være synd hvis de anrettede flere, for det var nærmest fysisk umuligt for mig at spise mere. Den sidste dessert jeg nåede at smage var helt utrolig. Det var jordbær (jeg tror måske de var fra deres egen have) med marengs og jordbær sorbet. En nyfortolket pavlova vil jeg kalde den. Jeg var simpelthen så glad for, at der kun var omkring 10 skridt fra min stol i restauranten, og ned af gangen til mit værelse. Jeg var helt udmattet, og lagde mig i seng med det samme.

Næste morgen vågnede jeg op ved 9 tiden, klar til at spise morgenmad. Vi fik en fantastisk morgenmadsservering, hjemmelavet æblemost, hjemmelavet marmelade, hjemmelavet honnnig, hjemmebagt brød, hjemmelavet wienerbrød, yoghurt, hjemmelavet müsli, ost, pølse, æg, trøffel, bacon, smørstegte svampe, kaviar mm. Simpelthen sådan en lækker morgenmad. Derefter gik turen hjem til Sjælland igen. Jeg har nydt weekenden i Henne rigtig meget. Det var en lækker forkælelse at afslutte ferien med. 😀

insta

Write a comment

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Write a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Our vacation