Økologisk chokolade pavlova med is & bær
Cirka 8-10 personer
Forberedelsestid: ca 20 min
Bagetid: ca 1 time og 15 min
Ingredienser:
6 økologiske æggehvider
300 g økologisk hvidt sukker
3 spiseskeer økologisk kakao pulver (sigtes)
1 tsk eddike
50 g økologisk mørk chokolade (finthakket)
Topping:
1 liter vanilje is (Der kan også bruges 1/5 liter piskefløde istedet for)
500 g økologiske jordbær
125 g økologiske hindbær
125 g økologiske blåbær
2-3 spiseskeer grofthakket mørk chokolade
Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 180 grader almindelig ovn. Tegn en cirkel på cirka 25 cm i diameter på et stykke bagepapir. Den side med blyant skal være ned mod bagepladen.
2. Pisk æggehviderne stive og tilføj sukkeret lidt af gangen imens du pisker.
3. Vend forsigtigt kakaopulveret i marengsen med en dejskraber.
4. Tilsæt eddike og hakket chokolade og vend forsigtigt i.
5. Fordel marengsen indenfor den tegnede cirkel på bagepapiret.
6. Stil marengsen i ovnen og skru temperaturen ned til 150 grader med det samme.
7. Bag marensen i 1 time og 15 min ca. Hold øje med den de sidste par minutter. Den er færdig når den er sprød i kanterne og toppen men stadig lidt blød indeni.
8. Pisk isen så den bliver lidt blød og hæld eventuelt en lille smule piskefløde ned i skålen til blandingen. Derefter fordeler du isen udover marengsen og pynter med både bær og hakket chokolade.
Hej.. Tænkte over, hvilket sengetæppe du har? 🙂