How to decorate your bathroom

Lagkage med vanilje bunde, hindbærmousse og hvid chokolademousse

kage1

 

Dette skal du bruge til opskriften:

Små silikoneforme til moussebomber

Store silikoneforme til moussebomber

Metal spatel

Kageplast (Dette kan genbruges igen og igen)

(Dette er ikke nødvendigt men vil være pænt som pynt) :

Frysetørrede hindbær som evt pynt

Til ca 12-14 personer
Bunde:
6 æg
240 g sukker
Vanilje (jeg bruger altid en hel del)
180 g mel
1½ knivspids salt
1½ tsk bagepulver

Pisk æg, sukker med en elpisker eller maskine længe til det er en hvid masse som skal være lys og luftig. Tilsæt derefter vanilje.
Vend forsigtigt mel, salt og bagepulver i dejen og kom dejen op i en smurt springform ca. 24 cm i diameter, og bag ved 200 grader i ca. 30-40 min.
Køl af i køleskab og del kagen til 2 lagkagebunde.
Opbevar lagkagebundende på køl indtil mousser skal hældes på

Hvid chokolademousse med friske hindbær:
3 blade husblas
3 dl sødmælk
210 g hvid chokolade
180 ml fløde
1-2 håndfulde friske hindbær

Læg husblas i blød i koldt vand, gerne i over 10 minutter.
Varm mælken op, og smelt husblassen heri.
Hak chokoladen fint, og kom i en skål. Hæld den varme mælk udover, og rør rundt, til det er en ensartet masse.
Sæt chokoladeblandingen i køleskabet og når chokoladeblandingen er kold vendes den forsigtigt med flødeskum som er pisket. (Det kan godt klumpe lidt og der må jeg altså indrømme jeg bare piskede flødeskums klumperne væk med et piskeris så herhjemme blev det ikke lige gjort forsigtigt)

Samling del 1:
Placer en bund på et kagefad, og kom en springform med kageplastik omkring. (Moussen kan måske godt finde på et flyde ud under formen så jeg lagde et stykke sølvpapir mellem fadet og kagen men det var svært at fjerne bagefter så jeg har tænkt på om man måske kan bruge et plastik ark eller sådan noget.)
Kom den hvide chokolademousse over bunden og drop de friske hindbær ned i moussen. Stil kagen på køl et par timer, til moussen har sat sig nok til at få en bund mere ovenpå. Jeg satte den på køl natten over.

Når chokolade moussen har sat sig laver du hindbærmoussen.

Hindbærmousse:
5 blade husblas
500 g hindbær (må gerne være frosne)
8 spsk rørsukker
1 vaniljestang (det indeni og skallen)
4-5 dl fløde

Udblød husblas i koldt vand indtil du skal bruge det.
Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang op i en gryde og bring i kog, når det koger sættes den på middel varme og koges ind i ca. 10 min. Der kan evt tilsættes 1 dl vand hvis det er lidt tørt i gryden.
Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage og kom den knugede husblas i.
Stil den på køl mens du pisker fløden til let flødeskum. Først når bærsaften er helt kold skal den vendes med flødeskum.
Herefter vendes flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi vi gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller). Hvis den er for flydende og du ikke tør hælde den på bunden endnu, så sæt den gerne på køl i 30 min så den når at sætte sig en lille smule.

Samling del 2:
Når den hvide mousse har sat sig, bund nr 2 er kommet på kagen og hindbær moussen er lavet:
Kom en bund ovenpå den hvidechokolademousse, og kom ca. halvdelen af hindbærmoussen ovenpå kagebunden, kom resten i en sprøjtepose, og sprøjt moussen ud i moussebombe formene. Dette gøres ved at føre tutten helt ned i bunden af formen, tryk mousse ud og lad moussen på en måde skubbe sprøjteposen op så du ved den bliver helt fyldt. Når de alle er fyldte smører du forsigtigt moussen ud til kanterne med en metal spatel (Der er link til både mousseforme og spatel og kageplast i toppen af indlægget) Derefter skraber du henover toppen af formen så alt overskydende kommer væk. Se evt denne video om hvordan man gør, det er meget nemmere.
Stil moussebomberne på frost, og stil ligeledes kagen på køl, gerne til dagen efter.

Dagen efter skubbes de frosne bærbomber ud af formene, og kagen frigøres fra springform og plastik.

Bærbomberne placeres som du ønsker ovenpå kagen, og kagen smøres op med hindbærflødeskum eller evt en rest af hindbær moussen. Pynt kagen med friske bær og evt blomster.
Evt pynt:
Moussebomber, Friske bær, Frysetørrede hindbær, Guldflager eller lign.

 

   

Write a comment

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Write a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

How to decorate your bathroom