Nilens Jord

Lagkage med vanilje bunde, hindbærmousse og hvid chokolademousse

kage1

Hej piger 😊 I weekenden lavede jeg den her kage som helt seriøst tog 3 dage at lave, omg jeg ved ikke hvad jeg kastede mig og mit tålmodighedsniveau ud i, men jeg må ærligt indrømme at det var ret sjovt at prøve at lave en større kage. Jeg er rigtig god til at bage og lave mad generelt, men det er altid tit sådan noget som ikke skal tage specielt lang tid og hvis noget skal have over 45 minutter i ovnen ved jeg ikke helt om jeg overhovedet vil lave det haha. 😀 Men jeg begav mig ud i at lave den her enorme kage, opskriften er fundet på nettet men jeg har ændret rigtig meget i den da den for det første var umulig at forstå udfra opskriften og for det andet har jeg fjernet 1 lag mousse så den ikke bliver alt for meget. Der er kage nok til 12 mennesker men det var egentligt kun mig og mine forældre der spiste den og så fik M og hans forældre også. Så gæt hvem der er sindssygt træt af kage ligenu? Jep det må være mig. 😀 Jeg har helt seriøst spist 4 store stykker i den her weekend, puha jeg er helt kvalm. Der var enormt mange der skrev på Instagram og bad om opskriften så jeg tænkte at jeg ville dele den med jer 😊 (Opskriften nedenunder er skrevet med husblas men jeg har brugt Agar Agar pulver da jeg ikke ville lave kagen med gelatine lavet af svin)

Dette skal du bruge til opskriften:

Små silikoneforme til moussebomber

Store silikoneforme til moussebomber

Metal spatel

Kageplast (Dette kan genbruges igen og igen)

(Dette er ikke nødvendigt men vil være pænt som pynt) :

Frysetørrede hindbær som evt pynt

Til ca 12-14 personer
Bunde:
6 æg
240 g sukker
Vanilje (jeg bruger altid en hel del)
180 g mel
1½ knivspids salt
1½ tsk bagepulver

Pisk æg, sukker med en elpisker eller maskine længe til det er en hvid masse som skal være lys og luftig. Tilsæt derefter vanilje.
Vend forsigtigt mel, salt og bagepulver i dejen og kom dejen op i en smurt springform ca. 24 cm i diameter, og bag ved 200 grader i ca. 30-40 min.
Køl af i køleskab og del kagen til 2 lagkagebunde.
Opbevar lagkagebundende på køl indtil mousser skal hældes på

Hvid chokolademousse med friske hindbær:
3 blade husblas
3 dl sødmælk
210 g hvid chokolade
180 ml fløde
1-2 håndfulde friske hindbær

Læg husblas i blød i koldt vand, gerne i over 10 minutter.
Varm mælken op, og smelt husblassen heri.
Hak chokoladen fint, og kom i en skål. Hæld den varme mælk udover, og rør rundt, til det er en ensartet masse.
Sæt chokoladeblandingen i køleskabet og når chokoladeblandingen er kold vendes den forsigtigt med flødeskum som er pisket. (Det kan godt klumpe lidt og der må jeg altså indrømme jeg bare piskede flødeskums klumperne væk med et piskeris så herhjemme blev det ikke lige gjort forsigtigt)

Samling del 1:
Placer en bund på et kagefad, og kom en springform med kageplastik omkring. (Moussen kan måske godt finde på et flyde ud under formen så jeg lagde et stykke sølvpapir mellem fadet og kagen men det var svært at fjerne bagefter så jeg har tænkt på om man måske kan bruge et plastik ark eller sådan noget.)
Kom den hvide chokolademousse over bunden og drop de friske hindbær ned i moussen. Stil kagen på køl et par timer, til moussen har sat sig nok til at få en bund mere ovenpå. Jeg satte den på køl natten over.

Når chokolade moussen har sat sig laver du hindbærmoussen.

Hindbærmousse:
5 blade husblas
500 g hindbær (må gerne være frosne)
8 spsk rørsukker
1 vaniljestang (det indeni og skallen)
4-5 dl fløde

Udblød husblas i koldt vand indtil du skal bruge det.
Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang op i en gryde og bring i kog, når det koger sættes den på middel varme og koges ind i ca. 10 min. Der kan evt tilsættes 1 dl vand hvis det er lidt tørt i gryden.
Sigt bærerne, så du kun har saften tilbage og kom den knugede husblas i.
Stil den på køl mens du pisker fløden til let flødeskum. Først når bærsaften er helt kold skal den vendes med flødeskum.
Herefter vendes flødeskummen forsigtigt sammen med bærsaften, gerne over 3 omgange (dels fordi vi gerne vil bevare luftigheden i flødeskummen, men også så den ikke skiller). Hvis den er for flydende og du ikke tør hælde den på bunden endnu, så sæt den gerne på køl i 30 min så den når at sætte sig en lille smule.

Samling del 2:
Når den hvide mousse har sat sig, bund nr 2 er kommet på kagen og hindbær moussen er lavet:
Kom en bund ovenpå den hvidechokolademousse, og kom ca. halvdelen af hindbærmoussen ovenpå kagebunden, kom resten i en sprøjtepose, og sprøjt moussen ud i moussebombe formene. Dette gøres ved at føre tutten helt ned i bunden af formen, tryk mousse ud og lad moussen på en måde skubbe sprøjteposen op så du ved den bliver helt fyldt. Når de alle er fyldte smører du forsigtigt moussen ud til kanterne med en metal spatel (Der er link til både mousseforme og spatel og kageplast i toppen af indlægget) Derefter skraber du henover toppen af formen så alt overskydende kommer væk. Se evt denne video om hvordan man gør, det er meget nemmere.
Stil moussebomberne på frost, og stil ligeledes kagen på køl, gerne til dagen efter.

Dagen efter skubbes de frosne bærbomber ud af formene, og kagen frigøres fra springform og plastik.

Bærbomberne placeres som du ønsker ovenpå kagen, og kagen smøres op med hindbærflødeskum eller evt en rest af hindbær moussen. Pynt kagen med friske bær og evt blomster.
Evt pynt:
Moussebomber, Friske bær, Frysetørrede hindbær, Guldflager eller lign.

Jeg ved godt det lyder som en helt umulig kage men giv den en chance, det er slet ikke så svært når man bare forstår opskriften så læs gerne opskriften igennem et par gange inden du begynder. Jeg tror det blev 189 kr da jeg handlede ind til den så den er heller ikke alt for dyr at lave. Jeg brugte desuden kun økologiske produkter men det behøver andre selvfølgelig ikke. Dog vil jeg altså virkelig anbefale at bruge økologiske æg.

Jeg håber I kan lide opskriften 😊

   

Write a comment

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Write a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Nilens Jord